Már az első alkalommal nagyon sok minden történhet. Elsősorban egy személyes elbeszélgetés zajlik, melynek során a kezelőorvos szájvizsgálatot végez, és érdeklődik a páciens szándékai, motivációja felől. Tapasztalatainak köszönhetően az első benyomások után már körvonalazni tudja a javasolt kezelés-, és készüléktípust illetve a várható költségek nagyságrendjét. Hangsúlyt fektetünk a páciensek világos tájékoztatására, hogy elkerülhessük a félreértéseket és a tipikus -"nem merem megkérdezni, olyan kellemetlen"-szorongást.

 

Eddig a pontig a tanácsadás ingyenes.

Ha a páciens az elhangzottakkal egyetért, és kéri a folytatást, elkészíthetők a szükséges lenyomatok és röntgenek - térítés ellenében.

Nálunk minden helyben készül! Profi röntgenberendezés és speciális számítógépes analizáló program segítségével felállítjuk a diagnózist, elkészítjük a korrekt kezelési tervet.

Ha mód van rá, a páciens több lehetőség közül választhat, mérlegelve a minimális és maximális célok elérésére irányuló alternatívák előnyeit és hátrányait. Mindezzel párhuzamosan a várható költségeket is részletesen ismertetjük. A páciens általában szabadon választhat a különböző készüléktípusok közül (igényei, ízlése és anyagi lehetoségei szerint), mi pusztán javaslatokkal élünk.

Az eredményt írásban rögzítjük, és kezdődhet a munka!