Pácienseink döntő többsége esztétikai problémák miatt keresi fel rendelőnket. Az eltéréseket az érdeklődő vagy saját maga, vagy kisgyermek esetén a szülők észlelik. Nagyon helyes! Ez az első lépés! Inkább korábban, mint késon! Az első szűrést (ami rendelőnkben ingyenes) már 4 és 7 éves kor között érdemes szülői felügyelettel megejteni.

A rendelőnkben szinte kizárólagosan használt GAC termékekről részletesen tájékozódhat a www.gacintl.com oldalon.

  • Vagány fémszínű, vagy színes fogszabályozót?

Már az első alkalommal nagyon sok minden történhet. Elsősorban egy személyes elbeszélgetés zajlik, melynek során a kezelőorvos szájvizsgálatot végez, és érdeklődik a páciens szándékai, motivációja felől. Tapasztalatainak köszönhetően az első benyomások után már körvonalazni tudja a javasolt kezelés-, és készüléktípust illetve a várható költségek nagyságrendjét. Hangsúlyt fektetünk a páciensek világos tájékoztatására, hogy elkerülhessük a félreértéseket és a tipikus -"nem merem megkérdezni, olyan kellemetlen"-szorongást.

 Ki ne szeretne gyorsabban végezni a fogszabályozó kezeléssel? Itt a forradalmian új In-Ovation technológia! (Magyarországon már használtak korábban hasonló, Damon- technika néven elterjedt eljárást.) Ez az amerikai GAC cég által forgalmazott bracket-család minden modern elvárásnak megfelel. 

 Teljes tejfogazati státuszban (6-7 éves korig) a kezelések ritkák, de mégis előfordulnak egyes esetekben. Ilyen például a keresztharapás (ha az alsó fogsor illetve állcsont elobbre áll), vagy a nyitottharapás célzott előkezelése. Ezek a kezelések általában rövid ideig tartanak.

Ez már a XXI. század kezelése!

A rendelőnkben alkalmazott, szaknyelven lingualtechnikaként emlegetett eljárás a fogszabályozás leggyorsabban fejlődő területe, hatékony és igen népszerű eljárás.

Kivehető készülékek (limitált esetben) rögzített, külső (multiband) fogszabályozó (fém, Ni-mentes fém, arany, porcelán, új típusú lágy erővel működő készülékek) 

A mosoly tökéletesítése már csak hónapok kérdése!

Ez a népszerű kezelés a "mosolyzónára", vagyis általában az első hat fogra korlátozódik.

 Tőlünk nyugatra a tinik több mint fele visel fogszabályozót. Természetesnek veszik, hogy van az életnek egy olyan szakasza (12-18 év), amikor társaik szájában a fogszabályozó nem furcsaság, vagy hátrányos különcség, hanem trendi, mindennapos jelenség.

Rendelőnkben minden lehetőség adott bonyolultabb, összetettebb esetek helybeni megoldására is.

Helyfenetartók kivehetőkéstülékek Palatinális/linguálos készülékek rögzített (külső beslő készülékek)

Rögzített fogszabályozók egyre elterjedtebbek felnőttek körében is. Nincs felső korhatár! Sokan legyintenek, mondván: Az én koromban?? Hát persze!

Ez a témakör a fogszabályozás legvitatottabb területe, a stabilitás elérése egyben a szakorvosok legnagyobb kihívása.