Fogszabályozás/3

3.Gyermekkori (korai) fogszabályozás

Teljes tejfogazati státuszban (6-7 éves korig) a kezelések ritkák, de mégis előfordulnak egyes esetekben. Ilyen például a keresztharapás (ha az alsó fogsor illetve állcsont elobbre áll), vagy a nyitottharapás célzott előkezelése. Ezek a kezelések általában rövid ideig tartanak.

A szülők felelossége a gyermek szűrővizsgálaton való megjelenése már 4 éves kortól, és az előforduló rossz szokásokról való leszoktatás (pl. ujjszopás), melynek káros következményei lehetnek. Balesetek, vagy korai tejfoghúzások után készíthetünk rögzített, vagy kivehető helyfenntartókat .

 

Vegyesfogazatnál (8-12 éves kor) már a teljes fogszabályozós készülékarzenál alkalmazható.

Harapási rendellenességek (ha pl. a felső fogak feltunoen elobbre állnak) kivehetőún. funkciós készülékekkel jó irányba korrigálhatók.

A gyermek és a szülő kooperációja minden esetben elsődleges, különben a befektetett idő, pénz és energia nem térül meg. Fontos, hogy feleslegesen hosszú ideig ne hordassunk kivehető készüléket a gyermekkel, mert lelkesedése, türelme és a bizalma is elfogy, főleg, ha csak előkezelést végzünk a késobbi rögzített fogszabályozós kezelés előtt. Sok rendelőben találkozunk a "nem árt, de nem is használ" fogszabályozással, ami igen kártékony a lelkiismeretes szakma művelői szempontjából.

Mi az optimális időben elkezdett, hatékony kezelések, és a hordható, kényelmes készülékek hívei vagyunk!

 

Kinek van szüksége fogszabályozóra? : : Bejelentkezés, diagnózis, kezeléstervezés : : Gyermekkori (korai) fogszabályozás : : Tinédzserkori fogszabályozás : :Felnottkori fogszabályozás rögzítjük : : Milyen fogszabályozót szeretnél? Válassz! : : Új generációs, önligírozó készülékek : : Láthatatlan / belso fogszabályozás : : Kozmetikai kezelések : : Multidiszciplináris kezelések : : Rögzített fogszabályozó részei : : Recidíva, "visszaalakulás" kérdése
   
Smile House Dental minden jog fenntartva 2008 H-9700 Szombathely Széchenyi u. 4-6./E